31 maj 2024
19:00

Sjuntorps IF

Stark andra halvlek och ny vinst hemma mot Sjuntorp

En riktigt stark andrahalvlek gjorde att vi återigen kunde rinna ifrån i målprotokollet och vinna med stora siffror. Det är en fantastiskt härlig känsla att se laget spela fotboll just nu, även om allt inte alltid klaffar som vi vill, så jobbar vi så oerhört bra hela tiden. Sjuntorp hade lite mer att säga till om i första halvlek men ändå gör vi 1-0 tidigt och 2-0 mot slutet och har en stabil 45 minuters period. Andra halvlek blir avgörande och extra roligt att Leo gör hattrick och Leon gör sitt allra första mål i A-laget i Vara SK.
Inför den här Sjuntorp hade vi några träningar i benen där vi jobbat mycket med att fortsätta vårt hårda jobb och ha fokus på en match i taget. Det kommer att vara en av våra största utmaningar, att inte tänka längre fram än så, nu när det går bra och vi vinner matcher. Vi vet sedan tidigare år att det snabbt kan vända och då är vårt mindset viktigt.
Den här matchen tycker jag att vi började bra och vi lyckas också göra 1-0 efter bara typ 2 minuter. Hugo tar sig fram på vänsterkanten och slår ett perfekt inspel som Krille kan trycka in kyligt vid första stolpen.
1-0 målet
Jättebra men också farligt, varför? Jo, man slår sig lätt till ro och blir lite passiv och tänker att det ska gå lätt. Känslan infinner sig också lite och en del av första halvlek blir sådan att vi vill snabbt komma till fina avslut och slå avgörande pass. Vi värderar inte riktigt det enkla alternativet utan vill gärna göra mer än vi behöver.
De stunder vi vänder spel och utnyttjar vårt fina passningsspel så tar vi oss fram och skapar också chanser till fler mål men vi bjuder också in en del till att Sjuntorp får lite tryck på oss. De skapar inte någon jättechans men det känns lite lurigt och de får en del hörnor och annat som de lyfter in. Sjuntorp har ett farligt läge mitt framför mål men avslutet går rätt på Nils, ganska dålig träff, men kunde blivit farligt.
Vi gör sedan mot slutet av halvleken 2-0 på ett mycket fint anfall där Isak tar sig fram på sin högersida. Han letar alternativ och Vilmer visar sig centraltc, Isak passar, Vilmer är smart och släpper bollen, bakom honom kommer Leo i full fart, kommer före målis och slår in 2-0.
Leos 2-0 mål
Mycket värdefullt för oss såklart och för Sjuntorp jobbigt då halvleken närmade sig sitt slut.
När halvleken infinner sig är vi nöjda med resultatet och viss del av spelet men känner att vi kan bättre. Framförallt vårt presspel ville vi förbättra och det pratade vi om och diskuterade hur vi kunde justera det.
Vi rivstartar också andra halvlek och på några minuter sköljer vi över Sjuntorp och Krille och Alex har bra skottläge båda två innan vi gör 3-0 på en tilltrasslad situation. Återigen Leo som är framme, påpassligt och tunnlar en mittback tror jag och lägger in bollen säkert. Leos 3-0
Det dröjer inte länge förrän Krille har ett läge där bollen hamnar hos lill-Stensson som i fritt läge passar Alex, bollen dundrar långt över tyvärr.
Ett otroligt snyggt anfall strax därefter på vänsterkanten så kommer Hugo loss igen och slår en underbar boll över till en fri Alex på bortre. Han tar emot och rullar osjälviskt till Leo som får fritt läge mitt framför mål och sätter 4:an! Jättefint verkligen. Leo 4-0
Här är en period där vi skapar lägen helat tiden och Sjuntorp känns uppgivna och vi rullar på ganska ostört. Isak har ett fint skottläge och Leon är framme men får inte till skottet så bra. Vi gör 5-0 på fint spel där Alex får fritt skottläge tlll höger på en pass från Isak. Alex 5-0
Vi gör sedan 6-0 genom Leon! Leons första mål i A-laget är ett faktum och han är klinisk när han får ett bra läge i boxen. Han sätter distinkt bollen i nät. Leons första A-lagsmål!
Matchen slutar 6-0 men vi kunde gjort fler mål så vårt mål i slutet var att hålla nollan, vlket vi också lyckades med. Sjuntorp satte en frispark i stolpen/ribbkrysset i slutet och det var det närmaste de kom ett mål. Vi gör en jättebra andra halvlek, har ork att trycka på i 90 minuter. Spelare kommer in och bidrar med energi och mål och assist på ett strålande sätt. Viktigt att vi fortsätter jobba på nu och inte slår oss till ro, vi har startat serien fantastiskt bra, poängmässigt sett till tidigare år. Kommer att bli ett par tuffa pass nästa vecka för att sedan åka till Nysätra och spela mot Skoftebyn. Vi njuter av segern i helgen så kör vi igen på måndag!